1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Spektrum Tx - Rx Connection Broken

Discussion in 'Transmitters & Receivers' started by Shakabula, May 13, 2019.

< Flysky Fsi10 Buddy Box Problem | Spektrum Transmitters >
  1. Shakabula

    Shakabula New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 13, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Abuja, Nigeria
    Hello Spectrum Experts,
    I see you have a well organized Forum with countless members. I am new to the hobby, but an experienced programmer. I am trying to get help with two things.

    1. How can I know if anyone has experience programming the Rx. I want to if there is a better way to monitor Tx - Rx connection besides the Red LED in the Rx. I want to program an Arduino to run a function when that pin comes on.

    2. Are there Car model types that I can download and copy over to my Tx?
     


  2. Admiral

    Admiral I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    119
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Information Technology (Retired)
    Location:
    Brisbane, Australia
    Welcome to the forum, I'm sure somebody will chime in here shortly to help.

    1. That one is above my pay grade.
    2 I'm not into cars but I would expect there are, have you tried the Spektrum Community site ?
     
  3. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,494
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Telemetry is the only way to monitor the signal or RSSI. As for the arduino stuff, never messed with one so I'm of no help there. I do know that it would need to be able to detect the signal that is put out which is usually 1000µs to 2000µs and has a very low voltage. The positive and negative pins are always live and never switch on or off. I'm not sure if arduino can detect that kind of signal or not.
     
  4. Shakabula

    Shakabula New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 13, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Abuja, Nigeria
    Lol... Thought this was the Spetrum Forum, I got to this link off their website.
     
  5. Shakabula

    Shakabula New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 13, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Abuja, Nigeria
    Yes, Arduino can read every single pulse of the Rx.... I have implemented a PID to track the readings are there is no noise on the any channel lines. I only want to rite a fail safe function for if the transmission is lost...
     
  6. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,494
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    There should be a failsafe built into the receiver when you bind it. The usual failsafe is throttle down steering straight. If you let me know what receiver you are using, I can try to get the procedure to set the failsafe directly in the receiver.

    Can you post the page where you got our link? I didn't know Spektrum sent people here.
     
  7. Admiral

    Admiral I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    119
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Information Technology (Retired)
    Location:
    Brisbane, Australia
    Hi Shakabula, you will have to register your Tx with this site to get the benefit, I have a DX9 and can download popular helicopter and plane profiles if you have a surface Tx there may be vehicle profiles available. I can't see that area as I don't have a surface Tx registered.

    www.spektrumrc.com
     
  8. Admiral

    Admiral I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    119
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Information Technology (Retired)
    Location:
    Brisbane, Australia
  9. Shakabula

    Shakabula New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 13, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Abuja, Nigeria
    Guess what Admiral... I have tried to find the link I used from Spektrum but I cant seem to find how I landed here. I guess it must have been a link off the scores of topics I read on the forum. I find it later, I will come back to post it here.
     
  10. Shakabula

    Shakabula New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 13, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Abuja, Nigeria
  11. Shakabula

    Shakabula New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 13, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Abuja, Nigeria
    Nope I don't have a surface transmitter, I have a DX8 Tx & Rx
     
< Flysky Fsi10 Buddy Box Problem | Spektrum Transmitters >

Share This Page