1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Image Upload Size Fixed

Discussion in 'News & Announcements' started by Tony, Aug 31, 2018.

  1. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,481
    Likes Received:
    1,296
    Trophy Points:
    113
    I have had a few people complain about the image upload not completing and it saying the server couldn't handle the file size. I finally got some time today to check into this and found that my php.ini file only allowed 2MB file sizes. I had already raised that limit, but then we had the server hardware crash and everything went back to stock settings and I forgot all about that.

    I have raised the file size to 5MB which should be fine for almost all photos taken with a phone. My iPhone 6S Plus takes anywhere from 2.2MB to 4.5MB photos. I know those that shoot with DSLR's and/or in RAW will be significantly larger, but this is mostly for those with mobile devices. Those that shoot with DSLR in RAW almost certainly have some kind of photo editor like PhotoScape.

    If you guys see any other issues like this, please let me know.
     


  2. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    I almost always resize mine down to 1024 or 1280 on the longest side if I'm posting to a forum. That should keep them to say 650Mb at the most but typically smaller.
     
  3. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    Crap... I must have typed in the quoted area... it doesn't allow me to edit it in this forum area though
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,481
    Likes Received:
    1,296
    Trophy Points:
    113
    It should allow you to edit... checking on that now.

    For the time being though, I surely hope you meant 650KB and not MB lol.
     
  5. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,481
    Likes Received:
    1,296
    Trophy Points:
    113
    Oh yea, I have pretty strict rules set in the News & Announcement section. We were getting a lot of posts in here and I stopped the ability of posting new threads in this section and only have that turned on for the staff. I didn't realize that editing was also turned off. I have enabled editing but with a twist. There is a 30 minute time limit on editing posts. Let me know if you like this idea. I know you usually have your posts edited within about 5 minutes or less.
     
  6. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    Oh yea, I have pretty strict rules set in the News & Announcement section. We were getting a lot of posts in
    Yeah... I may have meant Kb... hard to say when you've had a headache all day :D

    The edit option is there now... I'm not sure why I can't see my typo's until after I hit the post button... LMAO
     
  7. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,481
    Likes Received:
    1,296
    Trophy Points:
    113
    Welcome to my world lol.

    And if you are taking 650MB images, you are shooting them with something like the hubble space telescope lmao. Okay, so the hubble only takes an average of 54MB files according to the ONE thread I read lmao.
     
  8. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    I'm not sure what my largest RAW shot has been... just looked at a few and they were between 17-21Mb ( not Kb ) with Moon shots coming in at around 15Mb since they are mostly black
     
  9. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,481
    Likes Received:
    1,296
    Trophy Points:
    113
    Yea, I think the largest one that I have taken with my little 12.1mp camera is only like 16MB. I seriously need a new camera, preferably without 7 dead pixles lmao.
     
  10. murankar

    murankar Moderator Staff Member Armed Forces

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    7,942
    Likes Received:
    330
    Trophy Points:
    83
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Soldier
    Location:
    Eastlake, Ohio
    I usually have to resize my images in light table my post software. All my images when I shoot are raw nef files. Usually around 16MB.
     

Share This Page