1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Heli-X another free simulator. Seems like it has a lot of cool features.

Discussion in 'Free Simulators' started by coolgabsi, May 16, 2011.

< Am I the first to get it???? | Looks Good...but I Can't Play It. >
  1. coolgabsi

    coolgabsi Super Mod & DEAL KING!

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    4,121
    Likes Received:
    88
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    North Dallas, Texas, United States
    is the trailer.. and here is the link to the website... its in german or some other language.. http://heli-x.net/index.shtml

    try it out! lets c how it is... looks pretty cool though.

    TONY WE NEED A REVIEW!!!! :)

    I love free stuff, i find it everywhere i go.. lol
     
    Last edited by a moderator: Feb 6, 2017


  2. coolgabsi

    coolgabsi Super Mod & DEAL KING!

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    4,121
    Likes Received:
    88
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    North Dallas, Texas, United States
    and it is available for the mac... interesting!! Clearview might just be the best.. but hey cant hurt to practice on such a free program.. eh.. ?? :)
     
  3. Lee

    Lee Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    8,489
    Likes Received:
    399
    Trophy Points:
    83
    Occupation:
    Extreme Sports Instructor
    Location:
    Tarifa Spain (UK)
    Free to try. 49 euros to buy the full version. Having tried other sims, i think its as good as the more expensive ones. If you have a Mac, its the only option unless you want to run Windows in parallel. I have been using it on my Mac since i started flying last year.
     
  4. zeeland rc addict

    zeeland rc addict New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    zeeland, michigan
    can i use my dx6i for the free version?
     
  5. coolgabsi

    coolgabsi Super Mod & DEAL KING!

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    4,121
    Likes Received:
    88
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    North Dallas, Texas, United States
    Yep anything that connects to your computer successfully should.
     
  6. nitro208ca

    nitro208ca New Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    200
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    warehouse receivier
    Location:
    canada
    I've tried that sim. downloaded it but it doesnt work for me.It will not take my controler
     
  7. nitro208ca

    nitro208ca New Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    200
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    warehouse receivier
    Location:
    canada
    I have to agree that sim will not see my dx6i
    When the program starts up it say "no controller found"
     
  8. Lee

    Lee Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    8,489
    Likes Received:
    399
    Trophy Points:
    83
    Occupation:
    Extreme Sports Instructor
    Location:
    Tarifa Spain (UK)
    It should work. I use my DX6I and my DX8 with no issues.
    You need to have the controller plugged in before opening the program.
     
    Last edited: Nov 16, 2012
  9. Slobberdog

    Slobberdog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    138
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wales
    Hey guys I have USB cable for tx I had with my trex100x, will this cable work with my DX6i, if it will might give this sim a try.

    Kev.....
     
  10. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    37,116
    Likes Received:
    1,456
    Trophy Points:
    113
    If it will plug in the back of the DX6i and turn the Tx on, then it should work. Only one way to find out though. The program is free, so it's risk free to try.
     
  11. Slobberdog

    Slobberdog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    138
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wales
    well its a 3.5mm jack Tony so should just plug in, think in will try tonight.

    Kev....
     
  12. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    37,116
    Likes Received:
    1,456
    Trophy Points:
    113
    Let us know. There are a few people on here with the Align 100 and if they are a Mac owner, this could help them out a LOT. Hope all goes well for you with it.
     
  13. Lee

    Lee Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    8,489
    Likes Received:
    399
    Trophy Points:
    83
    Occupation:
    Extreme Sports Instructor
    Location:
    Tarifa Spain (UK)
    What is the cable used for? Is it a sim cable or just a normal usb cable?
     
  14. Slobberdog

    Slobberdog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    138
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wales
    its for the align sim they give with the heli, but its rather pants.

    Kev....
     
  15. Lee

    Lee Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    8,489
    Likes Received:
    399
    Trophy Points:
    83
    Occupation:
    Extreme Sports Instructor
    Location:
    Tarifa Spain (UK)
    Ok so hopefully it should work then. Most of the sim cables are generic, except the Phoenix one. You'll know as soon as you try to calibrate it. It will be good to have another guy on Heli-X maybe we can go online flying :D
     
  16. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    37,116
    Likes Received:
    1,456
    Trophy Points:
    113
    Yeah, I have just spend a LOT of money for Phoenix AND RealFlight, I"m not buying a Mac to get online with this one hahahahaha. I do think you need to get that other OS installed so that you can get on one of the other sims though. Would like to do some flying with ya.
     
  17. Lee

    Lee Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    8,489
    Likes Received:
    399
    Trophy Points:
    83
    Occupation:
    Extreme Sports Instructor
    Location:
    Tarifa Spain (UK)
    When work starts up again it will be my first purchase.
     
  18. Slobberdog

    Slobberdog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    138
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wales
    will be downloading this tonight to give it a try,

    Tony, they are not cheap over here thats why if i can do it this way it would be a good step forward.

    Lee, lol flying, is that when you get off the ground lose your sense of direction then dive straight back into the earth,

    Kev....
     
  19. Lee

    Lee Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    8,489
    Likes Received:
    399
    Trophy Points:
    83
    Occupation:
    Extreme Sports Instructor
    Location:
    Tarifa Spain (UK)
    Something like that. :D As time passes, the getting off the ground happens more often than the crashing straight back down :D
     
  20. Slobberdog

    Slobberdog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    138
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wales
    Have tried, and failed, well sort of, downloaded the sim pluged lead into the tx and it automatically came on, started sim as the instructions say all well to this point, configured the tx using their auto function, but can't get the SIM to take off level won't give me equal throws just not working at all for me, rolls straight away on take off or flips.

    So downloaded real flight demo, and you can't select a controller other than the keyboard, doh

    So don't know if its the cable or the download.

    Kev......
     
< Am I the first to get it???? | Looks Good...but I Can't Play It. >

Share This Page