1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

ESC Castle 25 Amp

Discussion in 'Electronics' started by Ronald Kessler, Mar 18, 2018.

< Icharger Duo 4010 Balance Issue | Battery Storage >
  1. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    I got my connector soldered on I got it installed and I'm dying to fly the helicopter but it's throttles up and when you get more throttle it just kind of dies down. Pretty sure it's cuz I got to calibrate the throttle endpoints. I'm new to the Hobby so I need some help. I've already tried the YouTube stuff it's just ridiculous to the point
     


  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,674
    Likes Received:
    1,419
    Trophy Points:
    113
    I don't know if it will help, but below is a PDF on how to calibrate fixed endpoints in the ESC.
     

    Attached Files:

  3. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,352
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Location:
    Aberdeen, UK
    Ronald, Which model of ESC do you have, castle do a few different versions with a 25A rating.

    Anyway, I think all versions need to be set using the 'Fixed endpoint' method. To do this you need the castle 'USB link' so you can can connect the ESC to a PC... do you have a USB link?
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,674
    Likes Received:
    1,419
    Trophy Points:
    113
    Speaking of the castle link, it's still on backorder. I might get it some day lol.
     
  5. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,352
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Location:
    Aberdeen, UK
    Having to do the 'fixed endpoint' routine is a bit of a pain for sure. it's easy enough once you get used to it but you still need the USN link. I dont know why castle dont do endpoint calibration like most other ESC manufacturers (i.e. power up with throttle open and wait for a beep)
     
  6. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    To you Tony yeah it took 2 months to get I was so disappointed I almost threw all my castle products away. But after I got it I forgot about everything. Yes I do have one Smoggie, go slow cuz I'm not very computer savvy. I also have a laptop and I downloaded Castle's home page.
     
  7. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,352
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Location:
    Aberdeen, UK
    Ronald, The pdf instructions that Tony attached explain better than I can. If after reading them there are any steps that you aren't sure of just let us know and we can talk you through it.
     
  8. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    I just bought the mini USB cord for the castle late I'm going to be giving it a try I'll probably need help but here goes nothing
     
  9. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    Well of course it just makes me feel so stupid I can't do it. That PDF that Tony sent me and the entire instructions that it comes with does not mention any website to go to. So I just plugged in the castle Lane and it did absolutely nothing the red light beep and it didn't go to any menu or anything so I am just stuck looking at nothing.
     
  10. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    So I went to the castle homepage I clicked on everything they have there and all they're trying to do is sell you products or how to get to Castle link can somebody tell me how to get to the programming page with the castling
     
  11. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,674
    Likes Received:
    1,419
    Trophy Points:
    113
    I never found a programming page. I did however find the FAQ page which is where I found the link to the PDF I posted. Definitely some good info in there.

    Talon 15/25/35/90 FAQ
     
  12. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,352
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Location:
    Aberdeen, UK
    Ronald, have you installed the castle link software on your PC?

    If not that’s the first thing to do. The software is downloadable from Castle’s web site but you have to register.
     
  13. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    Downloaded software. First screen I'm stuck. I have the USB cable to cord that you need I'm not going to buy one I need somebody to explained in plain terms what the cord consist of do you remove the signal wire the power wire or the ground wire just tell me what the cable consist of and I can make one.
     
  14. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    This is an update I'm now on the right screen. I have a green light on the USB connected a green light on the device link and here's a couple pictures and now I am stuck. You can see the Castle link has a green and red light on as well good Castle itself has a red light. What I did was just unplug the ESC cord that goes to the gyro I unplugged it and plugged it into the Castle link and nothing's happening
     

    Attached Files:

  15. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,674
    Likes Received:
    1,419
    Trophy Points:
    113
    that looks a lot like the helicopter that I worked on. If it is, I would reconsider putting a 25 amp ESC on it. 35 is about as low as I would go.
     
  16. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    You are absolutely right that is too helicopter you worked on. I am such an idiot I thought you told me to buy the 25 amp Castle Creations ESC. I just reviewed all our conversations and you told me the minimum is 35 amp so I just bought that for no reason at all I got everything Torn Apart Nothing works I'm just so depressed. I played hooky from work just so I can get this thing going yesterday I tried to buy two 450 align T-Rexes on eBay for 450 bucks ready to go and somebody outbid me at the last second that's how bad I want to get this thing flying.
     
  17. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,674
    Likes Received:
    1,419
    Trophy Points:
    113
    Is it an option to use that 25 on the 250? Might not be a total loss. But don't beat yourself up bro, we have all done things like this. I just looked and the 25 should fit under the battery tray of a 250, so instead of purchasing another ESC for it, we will just use the one that you have.
     
  18. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    I already bought the 15 amp too but I just thought you gave me an idea I can use the 15 in my other 180 that I'm building up and we can put the 25 in the 250. Yeah I'm building 2 custom 180 cfx as one is the link stretch and one is a rake on with a lynx belts on it. I have two Motors one gyro and one ESC now I have the other esc I just need another gyro and a couple servos and I got to complete builds! Man I was so upset I want you to know none of it's directed towards you I've been working so much I'm starting to get a little tweaky
     
  19. Ronald Kessler

    Ronald Kessler Member

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    186
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    San leandro
    When I say that I'm new I got about 6 months flying and like I said nobody around here does helicopter so I didn't know so I'm learning on a monster a 180 cfx you are absolutely never supposed to learn on that helicopter you think the T-Rex 250 is bad that's like flying a 500 compared to this. I just came back from flying I did too half-assed figure eights in a very small area so I'm getting better anyway. I'm probably going to send my other 450 Pro torque tube with a ikon. right up your alley with the 250 that way I can have some running helicopters and get this s*** all off of my bench lol!$@'#;
     
  20. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,674
    Likes Received:
    1,419
    Trophy Points:
    113
    Hey, no worries bro, I never took it as you taking it out on me. If anyone knows frustration, it's me. I have definitely seen my fair share of it. And send them over, I enjoy building and setting up way more than I like flying lol.
     
< Icharger Duo 4010 Balance Issue | Battery Storage >

Share This Page