1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Spektrum Satellite Rx Blinks

Discussion in 'Transmitters & Receivers' started by fran11784, Jun 19, 2019.

< As3x Program Cable | Telemetry Speaker Sound (t16sz) >
  1. fran11784

    fran11784 Member Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 3, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Hi, what else besides the obvious would make my Spektrum remote rx blink? I changed ESCs and now this. AR7200 with remote. The flash is not slow but not like a bind mode flash.. Thanks, T
     
  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,232
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    This is a good question. Can you post a quick video so that we can see the rate at which it is flashing? The only two things that I know of that can make a receiver flash is binding and losing signal with the Tx. I'm thinking the satellite may have a bad wire or connection. When I had an issue like this, it was the end of the wire was broke causing it to make and break connection thus making it flash.
     
  3. fran11784

    fran11784 Member Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 3, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ok, when I get home tonight I'll post. 6-7pm my east time, thanks
     
  4. fran11784

    fran11784 Member Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 3, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Well you were right Tony, The wire is bad. Came home and made a video but the light was solid. Then I touched the wire and it started blinking. Just couldn't get it to stop blinking yesterday no matter what I did.... Dident see any reason to post the video. As always, thank you
     
  5. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,232
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    The only way to make it stop blinking is to turn off the model and the Tx and reset them both. But yup, if you found a bad wire, that is your issue. Glad I could help.
     
  6. fran11784

    fran11784 Member Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 3, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Yeah definitely the wire. If I reboot it its solid then wiggle the wire the light went out completely, then came on flashing. Like the old Ford wiggle test...lol
     
  7. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,232
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    lol, that is not only for fords lmao. If I have an electrical issue, I'm sticking my hand up into the dash and thrashing around until it repeats lol. But yea, those wires get very brittle and cause some issues. And other than replacing the ends (which I will be doing a video on soon I hope), I don't see how to keep from it.
     
< As3x Program Cable | Telemetry Speaker Sound (t16sz) >

Share This Page