1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Tri Need Help Setting Up Tricopter With Omnibus F4 Pro V2

Discussion in 'Multi-Rotor' started by tampadrones, Jun 9, 2018.

  1. tampadrones

    tampadrones New Member

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Tampa,FL
    hello all!

    I am in the final staged of getting my tri build finished and I need some help. I am needing to set up the tail rotor servo so the craft can yaw. I have watched several videos but none of them really pertained to my build.

    I know I need to enter some resource commands to map the channel to the servo but its a bit over my head. Any videos or help getting this going would be awesome!

    Omnibus F4 Pro v2 (Betaflight 3.3.3)
     


  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,765
    Likes Received:
    1,308
    Trophy Points:
    113
    I sure wish I could help with this, but I have never built or even flown a tri. Hoping someone here has done this and can help out.
     
  3. tampadrones

    tampadrones New Member

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Tampa,FL
    No worries. I have something else you may be able to help me with... I am not able to get my tri to arm. I have reset my rxrange to make all the channels 1000, 1500, 2000 yet I still cant get it to arm. In the Modes tab, I see the bar going into my area, but its not lighting up.
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,765
    Likes Received:
    1,308
    Trophy Points:
    113
    Unplug it from the computer and try it. I have had this happen before and if you look in CLI it will show an alarm for CLI and something else that is keeping it from arming.
     
  5. tampadrones

    tampadrones New Member

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Tampa,FL
    Ok yea, that seemed to work! Now to get my tail servo working.... I have movement in the motors tab but I think since I have the F4 board, that I have to wire it to the smart port next to the motor output pins.

    TRI OMNIBUS (BF3.1) Notes - RC Groups
     
  6. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,765
    Likes Received:
    1,308
    Trophy Points:
    113
    Yea, I was on skype or something with another member and he had that same issue. We were banging out heads against the wall for about an hour trying to figure it out. Once we were off the call, he sent me a message and said it was working. I asked him what he did and he said "I unplugged it..." lmao.
     
  7. tampadrones

    tampadrones New Member

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Tampa,FL
    the only thing I need help with now is getting the tail servo to move. I need to know how to map it to pwm5
     
  8. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    33,765
    Likes Received:
    1,308
    Trophy Points:
    113
    @Admiral do you know how to do this?
     
  9. Admiral

    Admiral I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,758
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Information Technology (Retired)
    Location:
    Brisbane, Australia
    When I built mine it was a Naze32 and Cleanflight once you select Tricopter in the Configuration page the system assigns the yaw channel to servo and it all works OK from there about the only adjustment is selecting Normal/Reverse to get the servo working the right direction.. I would have thought that Betaflight would have been similar being part of the same family, I have not played with Multicopters much in the last 12 months I have sold most of them, I found they were distracting me from my Helicopters.
     
  10. tampadrones

    tampadrones New Member

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Tampa,FL

Share This Page