1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Spektrum Help

Discussion in 'Transmitters & Receivers' started by Andrew Heitmann, Dec 26, 2017.

< Jumper T8sg Unboxing & Overview | Throttle Curves >
  1. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    Hello. So I've recently gotten the spektrum dx6 with the ar6600t reciever. I wanted to make a scratch build with it. I tried connecting tower pro servos into it but the connector is to big. Are they not compatible? Thanks for the help.
     
  2. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,588
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    There are several Tower Pro servo's out there... perhaps you should include which model you are referring too...


    When posted for help on any forum... Do not use a generic Topic subject ( such as Help ).... make the subject relevant to the post you are making so others that may be helping... will know it's something they can help with without having to actually go into and read your post...

    Pictures can also be helpful when asking questions about size or shape type questions... then others won't need to ask more info if you go ahead and post a picture in addition to the question.
     
  3. Geena

    Geena Moderator Staff Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    889
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Certified Aircraft Welder
    Location:
    Sebring, Florida
    If you are refering to the little plastic edges on the side of the servo plugs, just snip them off and plug them in. I have done that myself a bunch of times, and there is no issue. Just be careful not to cut into the housing.

    futaec17.jpg
     
  4. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    Yes I tried this with the esc too but the reciever would not turn on. The esc is not broken though.
     
  5. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    You will need to post a picture of something. I can say that my car doesn't fig in my garage, but what others don't know is it's a toy garage. Pictures are worth a thousands words.
     
  6. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    1514477451779-576644541.jpg doesent work 1514477531616-302527088.jpg works
     
  7. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Aberdeen, UK
    The photos are blurry so hard to be sure but the plug into the ESC could be plugged in upside down.

    Is the black stuff on the wires tape?
     
  8. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    Yeah it's electrical tape. When I plug it in theirs a faint red light inside that goes on. That's it. 1514479640296-1202554852.jpg 1514479550249-1031341379.jpg
     
  9. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    Lol. Sorry my wiring is so sketchy. It defiantly works though I swear.
     
  10. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Aberdeen, UK
    Looks like you have it plugged to the bind/data port. Try moving it along one to the throttle port.
     
  11. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    The same thing happens.
     
  12. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    Verify that you are getting voltage out of the ESC to the Rx. Some of those SimonK ESC's are OPTO. Meaning no BEC.
     
  13. Geena

    Geena Moderator Staff Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    889
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Certified Aircraft Welder
    Location:
    Sebring, Florida
    turn the plug around. You have it plugged in backward. The ground wire (the brown one) should be facing out. On the third photo, you can see the markings on the receiver case and the plug is definitely plugged in backward.
     
  14. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    Tony
    Look at the picture with the flysky reciever the light is on. I have used these esc's before they do work.
     
  15. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    I switched around the plug and pluged it in and a red light flashes for a second on this. 1514489673226-1364451694.jpg
     
  16. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Aberdeen, UK
    That's sounding more promising. You have to now bind the receiver to the transmitter. Consult the manual for how to do that.
     
  17. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    It says the light on the front is supposed to flash but it doesent.
     
  18. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    Plug a bind plug into the bind port on the Rx and bind your Tx to it.
     
  19. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    It isn't binding. There's supposed to be a flashing light on the front but there isn't.
     
  20. Andrew Heitmann

    Andrew Heitmann Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Levittown PA
    It isn't binding. There's supposed to be a flashing light on the front but there isn't.
     
< Jumper T8sg Unboxing & Overview | Throttle Curves >

Share This Page