1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

250 Help With Servos

Discussion in 'Helicopters' started by Simon Davison, Jun 4, 2019.

< Tgz380 Puts Blades At An Awkward Angle After Initializing | Why 7 Channels? >
  1. Simon Davison

    Simon Davison New Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Scotland
    Hi all, struggling with my goblin fireball. Basically switch tx and rx on the servos line up then soon as I hit the rudder stick and the servos shoot have a mind of there own. I’ve purchased a second hand dx7 black. I’ve tried setting it back to standard. I’m maybe missing something simple on the tx. Hi
     
  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,756
    Likes Received:
    1,423
    Trophy Points:
    113
    Almost sounds like you have a mix enabled. You shouldn't have any mixing at all. Best thing to do when chasing an issue like this is to create a new model in the Tx, and set the helicopters gyro up again.
     
  3. Simon Davison

    Simon Davison New Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Scotland
    Ok thanks I will have a shot at that thanks
     
  4. Simon Davison

    Simon Davison New Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Scotland
    Hi tony. I’ve set up a new model on my tx. Now I have no rudder at all. Aileron, elevation move ok but only about 10degrees. Throttles ok. Is it worth getting a servo tester. Take it to a model shop to get set up. Don’t know what to do. Si.
     
  5. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,756
    Likes Received:
    1,423
    Trophy Points:
    113
    If you had rudder before, you should have rudder now. Go into the monitor menu and make sure the rudder is moving in there.

    You did go completely through the gyro setup again, right?

    Make sure to put your tail gyro gain back into the Tx.
     
  6. Simon Davison

    Simon Davison New Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Scotland
    so every thing on the tx looks ok. I tried the aileron plug in the rudder port and it move like the clappers. Don’t know if I should of done that.
     
< Tgz380 Puts Blades At An Awkward Angle After Initializing | Why 7 Channels? >

Share This Page