1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

FBL Gyro Dx6g3 Tail Gain Tuning Ikon2

Discussion in 'Helicopters' started by Bgskyflyr, Nov 18, 2018.

< Ikon2 Govenor Page, Throttle Setting | Binding V450d03 Dx8 >
  1. Bgskyflyr

    Bgskyflyr New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Montana
    If I dont have a switch setup for banks will the Ikon leave me with a default bank, so I can leave my gyro on a switch to adjust the gain? Thanks
     
    Last edited: Nov 19, 2018
  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,225
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    AHH, a post with 0 answers, my apologies!!!

    Yes, make sure to look in the software to see what bank is highlighted though. It will not always be bank 1, it could be bank 2 or even 3 depending on where it is seeing the signal (or lack thereof in this case). I have never setup an Ikon with a 6ch Tx (although I think I should just for this kind of knowledge) so I'm not sure if the Ikon will try and fluctuate the bank signal after restarts. best thing you can do is set each bank up exactly the same, that way if it does change, you will not experience any adverse affects of it.

    And congrats on the DX6 G3. I was just reading about that Tx a few hours ago. Until then, I thought the G2 was the latest 6ch from spektrum. Man I need to get back into having fun. All work and no play is making Tony a dull boy lol.
     
  3. Bgskyflyr

    Bgskyflyr New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Montana
    Tony, thank you very much for the reply, your very appreciated, and I enjoy all the Heli videos, they have helped me alot. I am wanting to get a DX8G2 though it will make setup much better with the Ikon. Take care!
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,225
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    That would be a fantastic Tx to upgrade to. If you can swing it though, get a DX9 for that one extra channel and the sliders on the back. But if you plan on sticking with helicopters and not going quad or scale airplane, the DX8 will do great!
     
< Ikon2 Govenor Page, Throttle Setting | Binding V450d03 Dx8 >

Share This Page