1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Quad Building My First Quad

Discussion in 'Multi-Rotor' started by bigone5500, Nov 22, 2017.

< Emax Babyhawk | Nicked Blade...ok? >
  1. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    If they were half the length then it would be fine.
     
  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    You could always do some plastic welding!! lmao
     
  3. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    Man I can't seem to find the place where we set the roll pitch and yaw. Is in the Rx tab?
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    Yes, in the receiver tab, and you adjust it in the travel menu in your Tx.
     
  5. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    For the life of me I can't figure out how to get the values to the correct ones. I assume I need to hold the stick to either position for the corresponding setting (roll, pitch, yaw) and roll the roller to make it go there. Is that not right?
     
  6. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
  7. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    Ok I finally figured it out. It flies so much better now.
     
  8. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    Noice.
     
  9. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    I finally got the screws I need for my camera. They are M2 x 8mm. I used some 3mm nylon spacers as the camera is 6mm too narrow. Now I can see what all the fuss is about with this FPV stuff...

    20180203_202115.jpg 20180203_202426.jpg
     
  10. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    Yea, this camera on the stack x is a clone of the runcam split and I can't believe they didn't include an adapter.
     
  11. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    If weather permits tomorrow, I'll get an DVR of my flight and will have questions regarding the quality of the signal.
     
  12. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    You should leave a card in your goggles and always plug them in when you are doing flights. That way, you at least have onboard recording. Same with the SD card slot on the FC, just stick in an 8GB card there and turn logging on.
     
  13. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    I flashed my FC with firmware from the betaflight software. I now have OSD items on the OSD tab. I guess now I'll have to setup the other tabs all over again. I finished connecting my runcam to the FC also. We'll see if it works later.

    20180306_165914.jpg 20180306_170919.jpg 20180306_171118.jpg
     
  14. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    Let us know how it turns out!
     
  15. liquid1

    liquid1 Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 25, 2017
    Messages:
    279
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Mobile hydraulic technician
    Location:
    mooresville nc
    Bigone5500 , Now that’s a lot of components nice build
     
  16. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    Looks cool but is a royal PITA. Ask Tony...

    I'm back to what Tony and I had trouble with a while back. I can't get the motors to spin. I don't even know what we did that day to get them to work. They just happened to work. I'm going to play with it until I get it to work and will probably have to wire the runcam to the main power wires as it will not power on with the connection to the FC. I can connect it to the USB cable and it powers on just fine.
     
    liquid1 likes this.
  17. bigone5500

    bigone5500 Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Louisiana
    Man I'm so noob... I figured out that I didn't set any modes. I had to set the arm, angle, and horizon. The motors now work. Now to get the camera and OSD to function.
     
  18. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    36,233
    Likes Received:
    1,409
    Trophy Points:
    113
    The only thing that we did (or you did) was to unplug the quad from the computer and the motors started working. They absolutely would not work while connected to the computer and it tosses an error in CLI stating so. Never seen that before. Now hurry up and get out there and fly thing thing. No flying here, winds over 35mph today. Absolutely horrible. Oh, and that is sustained. Gusts were over 50mph. Crazy day here in Oklahoma. But from what I hear, the north and north east are getting pounded with a blizzard right now. Ohhhhh, Blizzard.... :drool: Sure wish we had a Dairy Queen around here still...
     
< Emax Babyhawk | Nicked Blade...ok? >

Share This Page