1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Misc. Wont Bind

Discussion in 'Electronics' started by D.O.G., Mar 2, 2018.

< Multiple Escs | Hot Rod Batteries C Ratings >
  1. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,715
    Likes Received:
    100
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    My rapid flashing orange light on my spektrum DSMX RX turns off right after I turn my TX on to bind the FC. Anywhere from 5' back to the next room in the house, the same thing happens. Orange light disappears. It's a omnibus F4V2 pro FC. I creted a new model and change frame rate. Here's a short clip
     


  2. Smoggie

    Smoggie Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 14, 2015
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Aberdeen, UK
    I've never experienced it myself but I've heard it said that the background 2.4GHz signals from wireless networks can interfere with binding. You could try turning off you home network and/or taking the stuff outside and away from the house where the signals are not as strong.

    You might also try connecting the satellite to a conventional receiver (if you have one) and see if it will bind then.
     
    liquid1 likes this.
  3. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,715
    Likes Received:
    100
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Thanks Smoggie for your advice. The first suggestion didn't work but the second suggestion did :).
     
    liquid1 likes this.
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,811
    Likes Received:
    1,403
    Trophy Points:
    113
    Yup, sometimes, you just need a good ole fashioned receiver to make things work correctly...
     
    liquid1 likes this.
  5. liquid1

    liquid1 Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 25, 2017
    Messages:
    279
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Mobile hydraulic technician
    Location:
    mooresville nc
    I’ve had issues with the bind n fly models taken 2 attempts or more to bind once bined never gives an issue.
    Smoggie might be on to something our Internet has dual tower 2.4 ghtz and 5 ghtz with 3 pods throughout the house no wonder my brain is fried at any given moment. Glad you got it going.
     
  6. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,715
    Likes Received:
    100
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Hey Liquid 1. Sorry about your brain being fried. Mine is just crispy around the edges Lol. The RX works fine when I bind it to another receiver. I'm just curious why the RX wouldn't bind to my Omnibus F4V2 pro FC. This method works, for the time being, good enough for me.
     
    liquid1 likes this.
  7. liquid1

    liquid1 Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 25, 2017
    Messages:
    279
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Mobile hydraulic technician
    Location:
    mooresville nc
    Dog your building some cool looking stuff do you have a YouTube so we can check em out.
    I have a friend that thinkers with these builds. He has one with 9 props he has some struggles with on setup and programming the boards. Him and the manufacturer got it figured out over the phone
     
< Multiple Escs | Hot Rod Batteries C Ratings >

Share This Page