1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Spektrum Raw Input Test On Dx6.

Discussion in 'Transmitters & Receivers' started by Dave hughes, Dec 4, 2018.

  1. Dave hughes

    Dave hughes New Member

    Joined:
    Dec 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Ballarat
    After having a low battery warning I replaced the batteries and now when I turn the radio on I get raw input test which I cannot get out of. Would appreciate any help..
     


  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    34,005
    Likes Received:
    1,322
    Trophy Points:
    113
    If clicking back won't get you out of it, you may have to move every switch, dial and roller to calibrate them before it will let you out. I never knew they would lock into the input test menu and I will be looking more into this.
     
  3. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    34,005
    Likes Received:
    1,322
    Trophy Points:
    113
    Okay, I just did some more research on this and have read a few different things. I"m hoping you can just hit every switch (it will remove them from the bottom of the screen when you do. Do the roller click last) to cure the issue. There is another way I found which you still have to do the above, but once you are done you will get a low battery warning. If you get this, plug a 3.5mm cord into the back (acting like a trainer) and power cycle it quickly. It should return to the main menu. If it does, back up your files on the Tx! Because if you restart it, it will likely give the same warning.

    If none of that works, and you have another Tx with a 3.5mm trainer chord, you can do what I have posted below to see if it will work. However, if none of that works, you will have to send it in to Horizon for service.

     
  4. Dave hughes

    Dave hughes New Member

    Joined:
    Dec 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Ballarat
    thanks tony...tried the top one but not sure what you mean about backing up files on the tx..not very articulate about electronics...thanks for the reply..
     
  5. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    34,005
    Likes Received:
    1,322
    Trophy Points:
    113
    If you can somehow get past the raw input test menu and get into the main menu, you go into system settings and in there you backup all models to the SD card. But, if you can't get into the main menu there is no way to do it.
     
  6. Dave hughes

    Dave hughes New Member

    Joined:
    Dec 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Ballarat
    thanks for that but at present i do not have an sd card in the tx..have only had it for a short while but looks like i will need one eh...
    thanks for your prompt reply..really appreciate it..

    cheers..dave..
     
  7. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    34,005
    Likes Received:
    1,322
    Trophy Points:
    113
    Hope you get it sorted out Dave.
     
  8. Dave hughes

    Dave hughes New Member

    Joined:
    Dec 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Ballarat
    so do i mate..thanks for your input..will let ya know the outcome..

    cheers...dave..
     

Share This Page