1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Flight Controllers Omnibus F4v2 Problem Arming

Discussion in 'Multi-Rotor' started by D.O.G., Jun 10, 2019.

< Can't Take Off | Gps Quad Video Dropping Frames & Audio Sync Issues >
  1. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    101
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    OK, I've been using Omnibus F4 V2 FC for awhile now. Recently on my 210 the USB port connector on the FC broke. I finally got around to change it out with another new Omnibus F4 V2 FC. Well this time, for some reason I can't get the FC to arm with my switch. I've tried everything and nothing seem to work even though my 180 has the same FC and set up the same way. I haven't done anything different or changed anything on the FC setup or the TX setup. In the past I haven't had any problem with these FC and been very pleased with them til now. I tried different firmware and still nothing. Everything else works fine like the receiver tab, motor tab and mode tabs but still can't arm with switch. Has me baffle since I didn't do anything beside change out FC. I'm thinking the FC is no good. Any ideas will be appreciated. I'm not a happy camper :eek:!
     


  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,813
    Likes Received:
    1,403
    Trophy Points:
    113
    Are you trying to arm it while it's still plugged into the computer? Some FC's won't arm when they see a USB connection. Also, make sure you are seeing an absolute bottom value on throttle before trying to arm. They won't arm with any throttle.
     
  3. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    101
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Hey there Tony. I have unplugged the quad from the computer and absolute zero or bottom value on the throttle. I just can't figure it out since I've been using these FC for awhile now and had no problem with them beside the one I sent you. Funny thing is if I hold the throttle stick to the far right or left and while holding it there, then flip the switch, the quad will arm.
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,813
    Likes Received:
    1,403
    Trophy Points:
    113
    Try lowering your throttle subtrim a few points. I will bet it's not low enough if doing that will allow you to arm it.
     
  5. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    101
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    BINGO...I forgot about that Thanks :).
     
  6. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,813
    Likes Received:
    1,403
    Trophy Points:
    113
  7. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    101
    Trophy Points:
    73
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Yeah damn somezheimer got me again :waa:
     
  8. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,813
    Likes Received:
    1,403
    Trophy Points:
    113
    I just remember that issue poking it's head up on about every other FC that I work on lmao.
     
< Can't Take Off | Gps Quad Video Dropping Frames & Audio Sync Issues >

Share This Page