1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Spektrum Okay... Per Tony's request: DX8G2 Heli settings...?

Discussion in 'Transmitters & Receivers' started by DMartin_nj, Apr 8, 2017.

< Spektrum Setups Sharing | No spool up after replacing rx with AR610 >
  1. DMartin_nj

    DMartin_nj New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 28, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Transit Technician
    Location:
    New Jersey, U.S.A.
    Tony,
    Thank you again for all your help. You cannot imagine how enlighting it is to have a place to go for help for New commers (to Heli's that is).

    Just getting my Dynam E-Razer going again after 5 years. Back then I had the TH9X and lost 1 heli after 50 foot out. Now, with an AWESOME tx, I am ready once again. No worries when I get out there... Whewww.... Not such a noob this time around because I have some experience under my belt. When I starting flying Heli when just learning, putting away all things RC to save money for a while, you tend to loose a lot what you "just" learned. I have more confidence this time around but still learning. Im sure I will pick things up quickly and already have. I had to put the training landing gear back on because I was too nervous. I basically have to teach myself all over again. On that note....

    On a side note, I know Im not in the correct form for this topic:
    I took my heli to work to mess with it on my lunch break... I noticed with the new radio system after plugging in the GYRO, the servo "twitches" back n forth... It did not do that on the old radio system. I am wondering if this is another issue with old electronics on new radio systems. When I get the speed up, the tail goes back n forth pretty fast, about 2 inches each way guessing. You can hear the air in the tail blades like the main blades on a hard maneuver. It is a possibility I will have to purchase a newer style GYRO for a flybar head system.

    Okay, back to the DX8G2 settings:

    Keep in mind Im still learning heli's and this radio...
    FUNCTION LIST
    servo setup:
    Travel:
    Trottel: 150 100
    Rudder: 70 70 (to keep it from pushing too far n burning out the servo)
    D/R and Expo: (unchanged)
    Channel: Aileron
    Curve 1
    Dual Rate: 100% 100%
    Expo: 0% 0%
    Switch: on

    Throttle cut: Inhibited (not setup yet)
    Throttle curve: Throttle
    Hold: 0% 0% 0% 0%
    Normal: 0, 25, 50, 75, 100
    Mode 1: (unsure here Im testing) 80, 80, 80, 80
    Mode 2: (not set yet) 0, 25, 50, 75, 100
    Pitch Curve: Pitch
    Hold: 0, 25, 50, 75, 100
    Normal: (your suggestions I found in a post) 45, 47.5, 50, 75, 100
    Mode 1 and 2: (not setup yet) 0, 25, 50, 75, 100
    Swash Plate:
    Ail: +60
    Ele: +60
    Pitch: -60
    Expo, E-Ring, Ele Comp: Inhibited

    Gyro and Governor: Inhibited


    Nothing in tail curve, I do not understand all this TX has to offer yet. If there is something I am missing and you need, please let me know.
     


  2. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,494
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Don't worry about the tail curve. It looks like your ready to go. I would like to see your normal throttle curve around 0 75 75 75 75 but only if your ESC can do a very slow startup. Not sure if yours can. If not, I would still suggest that curve, but be very light on the throttle when first spooling up.

    As for the tail kick, that could be an older gyro issue. If you are running that stock Dynam gyro with the blue light (can't remember the number) then yes, that thing is horrible. I suggest getting a used Align gyro for the tail like the GP780
     
  3. DMartin_nj

    DMartin_nj New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 28, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Transit Technician
    Location:
    New Jersey, U.S.A.
    Okay on the radio setup... I'll try the throttle curve to see what happens... Any suggestions on how to "tone down" the settings? They are super touchy. I mean in the TX. If I have too will move all the control linkages on the control horns in. Or do you suggest getting use to it being touching, just be careful? I can fly it that way but Im a little nervous is all. Can get use to it like I did in the past.


    Yeah I figured as much because of the ESC issue as well... I'll look into the GP780. I will need 2 of them. My crashed 450 heli has the same electronics. I figured if the Dynam E-Razer had it (thinking it was a good heli) then I'll purchase the same for the TRex clone 45o I have.
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,494
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    I think we all have had an E-Razor at one time or another lol. As for the twitchieness, go into your DR/Expo menu and set your DR to about 70% and set your expo to about +35%. Make sure that expo in the DX8 is in the positive numbers otherwise it will become even more twitchy.
     
  5. DMartin_nj

    DMartin_nj New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 28, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Transit Technician
    Location:
    New Jersey, U.S.A.
    I did research this online, I found adjusting the Gyro (delay) did the trick... I have no idea how or why but it worked. It was at 50, I tried an adjustment to 60. Problem solved... It was VERY windy yesterday but I tried it. OMG cannot believe I lost how to do "left in" and "right in" and "nose in"... Nose in is not so bad but the left and rights I need major work. I had all that in the past... I'll keep practicing... I have off work all this week with nice weather. will try to get some fly time in as much as I can. My wife will want to do things Im sure since it will be nice out... I'm charging batteries now :)

    I'm heading to the simulator to practice Right over, Left hover and Nose in hover. I'd rather crash a computer sim than the real thing...

    On a side note: I love how SMOOTH a heli flies after adjusting the head... It's a wonderful thang :) After it flies, will hang in on the wall to keep it. Then will work on my other T-Rex clone 45o...

    Also, I would purchase a T-Rex but I cannot see spending that much... I will continue with 50.00 kits and my E-Razer. I also have an E-Sky HoneyBee King 2... I've started working it next. I know it's not much of a heli being all plastic and all... But I have parts to fix it now...
     
  6. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,494
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    If you are having to run delay in the tail gyro, that usually means the tail servo is not fast enough.
     
< Spektrum Setups Sharing | No spool up after replacing rx with AR610 >

Share This Page