1. If you would like to get rid of these banners and the ads within the posts, all you have to do is sign up and they will go away!
  2. Welcome to Rc-Help, are you here looking for the PDF Plans? They are located in the store in the tab above, but you must be signed in to access that part of the site. It only takes a second to sign up!
  3. Like Us On Facebook!
    Hello Guest, it occurred to us during that last server failure that we had no way of informing the members of the site of the failure and I would like to invite you to like us on facebook so that you can get updates if the site happens to go down again. We don't post much over there unless we are updating the members so we will not flood your feed like some places do. Just click on Like and then allow notifications and that's it. See you there soon!

    Click Here To Rc-Help's Facebook page!
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hey Guest, I see you are not signed up on our forum yet. Did you know Registration is FREE and is only a couple clicks away? You can even sign in from Facebook, Twitter or Google+ for your convenience! So what are you waiting for, CLICK HERE to join in on the conversation!

Flight Controllers Hey Ivan, Check It Out!!!

Discussion in 'Multi-Rotor' started by Tony, May 7, 2019.

< Why I Prefer Flying Solo!!!! | Fyi. Batteries. >
  1. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Got it working :chuckles:

    3CBE7D03-BB91-4F3E-9167-0F23C1B4B520.jpeg
     


  2. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    97
    Trophy Points:
    58
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Too cool. What did you do to get it going? Need to put that in your quad with the FC F4 one that is very sensitive. I think you will like the quad a lot better :).
     
  3. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    It had a bad S4 Diode. The other one has the exact same bad diode, but I only had one extra that I could use, and that was on the other FC you sent me lol. So the 'other' FC has two bad diodes. Might order some.
     
  4. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Here are the two bad diodes on a quarter... just kidding, they are on a dime lmao.

    5757A3B4-20B7-417D-BF5A-6531D49900A4.jpeg
     
  5. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    97
    Trophy Points:
    58
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Well I'm glad you found out what the problem was. Good job! Is it possible that I bought them that way? Those two FC came from the same place. They didn't work so I went ahaead an ordered a few more but I think I ordered them from somewhere else. CRS going on LMAO anyway, that's why I sent them to you. If anyone can find out what was ailing them... it would be you. I wouldn't pick up on that.
     
  6. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    I just started at one end and was working my across the board. I saw that the very first diode I checked was open one way (that's normal for these) but was direct shorted the other way. So I tested the diode that was right next to it and it was open one way and had a small forward voltage the other way. So I checked the other board and it was exactly the same so I took the good one off the other board and put it on the board that was working and it lit up and you could see it move in betaflight.

    FYI, the board I fixed was the one that didn't have the beeper on it.

    I'm going to order 100 of those little diodes. Sounds like a lot, but it's only $1.50 shipped to my door lmao. I WILL have extra hahahahaha.
     
  7. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    97
    Trophy Points:
    58
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    Now you have me worried. I need to check the 3 FC that I have, to make sure that they work. I don't want to find out that they don't work when I need them too.
     
  8. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    The thing about this fault is, you can still power them by the battery, you just can't power them USB. So they will fly just fine.
     
  9. D.O.G.

    D.O.G. I Support Rc-Help! Rc-Help Supporter Goblin 380 Supporter

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    97
    Trophy Points:
    58
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Disable
    Location:
    Inverness,Florida
    That's good information to know. I still went ahead and check my other FC, just for the hell of it. They had no problem going into DFU and uploading newest version release of betaflight. That works for me.
     
  10. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Cool deal. Could have been a USB issue putting out slightly high voltage, or they could have been bad from the factory. They may not test them with power from USB. I'm 99% sure you can power these by the battery and still see them in betaflight, but if you disconnect your battery, you will not be able to power it from USB. I will test this tomorrow. i have already moved out of the office since we have severe weather here right now.
     
  11. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,476
    Likes Received:
    56
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    There are several possible causes with USB issues...

    Probably the most common is the issue caused by the USB cables themselves ( besides a possible bad cable that is )... There are two types, one is for power only ( ie a charging cable ) and the other is a data cable ( power and data ). With the number of devices that charge through a USB cable, many people get their power and data cables confused and when they connect using just a power only cable, they forget ( or don't know ) to try their other cables.


    The next issue actually shouldn't happen but it does... Many newer systems have a mix of different USB ports... USB 1.1, USB 2 and USB 3.x. The USB 3.x ports aren't alway very backward compatible with the various devices we have. So if you have the option, make sure to try the USB 2 ports ( when available ).
     
  12. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Those friggin charge only cables lol. I have grabbed one of those quite a few times! I usually plug in a known working device to that cable (if it doesn't have the battery symbol on the cable which some do) and see if I can get a connection. If I don't, then I just swap out the cable.

    But I have a feeling they were bad (the diode's) from the factory and they tested with the battery voltage connectors and never once checked the USB port.
     
  13. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Verified. If you connect a USB cable to the FC and can't get a connection, connect a battery to it (after taking off the props of course) and it will connect. Well, it will connect if only the S4 diodes are bad lol. And in my testing, I managed to burn yet another S4 diode in a completely different spot lmao. So this board will need 3 of them when I receive my $1.50 package of 100 of them lmao.
     
  14. rdsok

    rdsok Well-Known Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    1,476
    Likes Received:
    56
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Norman, Ok USA
    I was pretty sure you already knew that info... so my post was to cover it for everyone else that may not have... :D
     
  15. Tony

    Tony Administrator Staff Member

    Blog Posts:
    14
    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    35,506
    Likes Received:
    1,391
    Trophy Points:
    113
    Oh yea. It's just like plugging in a standard USB cable. You have a 50/50 shot of getting it right, and it still takes you 3 tries lmao. Well, it does me most of the time...
     
< Why I Prefer Flying Solo!!!! | Fyi. Batteries. >

Share This Page